Gratis glæder i Aarhus

En rejse tilbage til vikingernes by, fitness i det fri eller gåtur ved regentens sommerresidens. Der er mange oplevelser i Aarhus og ikke alle kræver, at pengepungen kommer op ad lommen. Vi sætter fokus på nogle af de mange gratis oplevelser i Aarhus.

Vikingemuseet

  • Hvad: Vikingemuseet er et helt særligt museum, fordi en tur ned ad trappen til udstillingslokalet i bogstaveligste forstand er en rejse tilbage til vikingernes by. Udstillingen fortæller om og viser de fund, som er gjort på netop det sted for ca. 1000 år siden, der hvor Nordea ligger i dag. Museet blev etableret i 1968, efter arkæologer fra Moesgård Museum havde udgravet grunden i 1963-1964 i forbindelse med byggeriet af en kontorbygning. Under arbejdet fandt de en del af vikingernes Aarhus – tre meter under gadeplan.
  • Hvor: Sankt Clemens Torv 6, 8000 Aarhus C

Bycykler

  • Hvad: Bycyklerne er populære i Aarhus. Og så er de tilmed gratis at cykle rundt på døgnet rundt. I alt 450 bycykler står klar over hele Aarhus – og I kan benytte dem fra 1. april til og med 30. oktober. I kan tage en bycykel på en af de mere end 50 bycykelparkeringssteder ved blot at indkaste 20 kr., som I får retur, når cyklen stilles tilbage. Det eneste I selv skal sørge for, er cykelhjelme og cykellygter til de mørke timer.
  • Hvor: Fra Bellevue Strand i det nordlige Aarhus til Hotel Marselis ved kysten syd for centrum.

Dokk1

  • Hvad: Dokk1 er det nye store bibliotek og borgerservice på havnen i Aarhus. I Dokk1 finder I café, projektrum, sale, studieceller, legeplads og meget mere. Her har I mulighed for oplevelser og aktivitet såvel som ro, indlevelse og fordybelse. Der er også mulighed for gratis guidede ture af en times varighed, og der er guideture på både dansk og engelsk.
  • Hvor: Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

Marselisborg Dyrehave

  • Hvad: Syd for Aarhus By i Thors Skov, der en del af det store Marselisborg-Moesgård skovkompleks, ligger Dyrehaven. Indhegningen rummer en flot bestand af sika- og dådyrvildt samt vildsvin i en indhegning for sig. Der er fri adgang for publikum i alle døgnets lyse timer. Men husk, at selvom I kan gå rundt mellem dyrene, er de ikke kæledyr, og i visse situationer kan de være farlige.
  • Hvor: Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg

Væksthusene og Botanisk Have

  • Hvad: Væksthusene er spændende attraktion i hjertet af Aarhus. Her kan I gå en tur gennem nogle af jordens klimazoner og opleve fascinerende planter og spændende formidling. Botanisk Have er en af de største og ældste parker i Aarhus, og det er samtidig en af de mest besøgte. Her kan I opleve alverdens planter midt inde i byens centrum, og haven byder på et væld af spændende oplevelser for alle sanser – uanset om I er til ro og stilhed eller sjov og aktivitet.
  • Hvor: Møllevejen 10, 8000 Aarhus C

Marselisborg Slot

  • Hvad: Marselisborg Slot er regentparrets sommerresidens. Slottet er omgivet af en park i engelsk stil med små søer, en rosenhave og en række kunstværker. Slottet er ikke åbent for offentligheden, men slotsparken er åben for publikum, når den kongelige familie ikke har residens på slottet. Der er vagtskifte med Den Kongelige Livgarde kl. 12.00 i de perioder, hvor dronningen opholder sig på slottet. Det er en helt speciel oplevelse at besøge slotsparken.
  • Hvor: Kongevejen 100, 8000 Aarhus C

Aarhus Domkirke

  • Hvad: Byggeriet af Aarhus Domkirke blev påbegyndt i 1100-tallets sidste årtier, og kirken er i dag Danmarks længste med sine 93 meter og 1.200 siddepladser. Hvis I ønsker at bestille en rundvisning eller selv besøge Domkirken med en gruppe, skal I kontakte kirkens kontor for at booke en tid. Rundvisninger i Domkirken kan finde sted i og uden for kirkens åbningstider, hvis kirken ikke er optaget af kirkelige handlinger eller koncerter.
  • Hvor: Store Torv, 8000 Aarhus C

Latinerkvarteret

  • Hvad: Latinerkvarteret fik sit nuværende navn i 1990erne, da det har mange lighedstræk med det kendte kvarter i Paris af samme navn. Latinerkvarteret er den ældste bydel i Aarhus og byder på mange fristelser. Latinerkvarterets særegne charme fuldendes i en perfekt blanding mellem de mange specialforretningers spændende udbud, kunsthåndværkernes værksteder og de mange caféer og restauranters indbydende menukort.
  • Hvor: Mejlgade, Guldsmedgade, Badstuegade, Klostergade, Volden, Studsgade, Borggade, Rosensgade, Graven, 8000 Aarhus C

Fri fitness

  • Hvad: Hvis I får lyst til at motionere under jeres ophold i Aarhus, kan I gøre det ganske gratis på kommunens udendørs fitnesspladser. Så I holder jer i form og får samtidig en god portion frisk luft i naturskønne omgivelser. Fitnesspladserne indeholder forskellige redskaber, der kan bruges af alle, uanset niveau. Nogle af de mest populære fitnesspladser er: Riis Skov ved Dr. Margrethes Vej, Mindeparken ved Kongevejen og Frederiksbjerg Bypark ved Læssøesgade.
  • Hvor: Flere steder i Aarhus

Antikmuseet

  • Hvad: Museets samling består af mere end 500 gipsafstøbninger og 4000 originalgenstande fra hele middelhavsområdet, dækkende en periode fra den tidlige bronzealder til romersk kejsertid. Fordelt på ca. 1500m2 er museets rammer ideelle til historie- og kunstinteresserede. Indgangen finder I i Universitetsparken ved siden af Statsbiblioteket – og det er ganske gratis at komme ind.
  • Hvor: Victor Albecks Vej 3, 8000 Aarhus C

Som vores gæster oplever os @hoteloasia